Zoet kijkt terug op PSV-tijd: "Hij was zo ongelofelijk goed"

Jeroen Zoet en Steven Bergwijn bij PSV
Jeroen Zoet en Steven Bergwijn bij PSV Foto: © Pro Shots

Jeroen Zoet denkt dat Maurice Steijn een goede keuze heeft gemaakt door Steven Bergwijn aanvoerder te maken van Ajax. De huidige doelman van Spezia heeft vertrouwen in de Ajax-aanvaller.

“Je weet hoe dat gaat in een kleedkamer: je hebt toch te maken met groepjes. De Scandinaviërs gaan bij elkaar zitten, de oudere spelers, de talenten. Maar Steve vond altijd z’n weg. Die kon met iedereen opschieten. Dat is echt een kwaliteit van hem”, begint Zoet bij Voetbal International.

“Wat me vooral bijstaat, is dat hij vanaf de eerste dag liet zien hoe ongelofelijk goed hij kon voetballen. Niet normaal. Maar vervolgens ga je je verdiepen in een persoon”, vervolgt Zoet. “Hij was grappig, relaxed, open. Dat beeld is misschien anders dan de mensen voor de televisie hebben. Steve is een ontzettend aardige jongen.”

Zoet denkt dat de rol als aanvoerder hem goed schikt. “Bergwijn is meer een type dat de kat uit de boom kijkt. Maar tegelijkertijd is hij nu een stuk volwassener dan toen. Hij is vader geworden, heeft een toptransfer naar het buitenland gemaakt, is belangrijk voor het Nederlands elftal en heeft een eindtoernooi gespeeld. Hij is veel verder in zijn loopbaan.”

Lees meer:
0 reacties