Zoet blikt terug: "Wat er gebeurd zou zijn als Ajax scoorde"

Jeroen Zoet in actie voor PSV
Jeroen Zoet in actie voor PSV Foto: © Pro Shots

Vanuit zijn Italiaanse residentie werpt Jeroen Zoet soms een blik naar de drie kampioensschaaltjes die hij bij PSV verzamelde in zijn tijd in Eindhoven. Zoet is geen onderdeel meer van de selectie mar dat neemt niet weg dat hij het beste hoopt voor zijn oude werkgever.

"Super dat ze het kampioenschap weer kunnen pakken”, stelt Zoet. "PSV gun ik het beste en is in Nederland mijn club geworden. Natuurlijk. Ik heb daar zulke mooie dingen beleefd. De kampioenschappen ga ik nooit meer vergeten, zeker niet die van 2016 in Zwolle", blikt de doelman van Spezia terug in gesprek met Eindhovens Dagblad.

"We renden daar eigenlijk iets te vroeg het veld in om het te vieren met de supporters. Misschien een halve minuut. Later heb ik me weleens afgevraagd wat er gebeurd zou zijn als Ajax uitgerekend op dat moment gescoord zou hebben, maar gelukkig is dat niet gebeurd. Die euforie van die titel is een van de mooiste dingen die ik ooit heb meegemaakt. Eigenlijk had niemand het verwacht."

Terugkijkend op dit unieke kampioenschap herinnert Zoet het zich het nog goed. "Wij kregen op een gegeven moment wel mee dat Ajax niet lekker draaide en op een slecht resultaat stond. Maar dit? Het was ongelooflijk. Dat moment vergeten weinig PSV-supporters meer.”

De busrit richting Eindhoven vanuit Zwolle was voor de doelman een onvergetelijk ervaring. "Die was geweldig. Dat jaar was echt heel mooi en ik ben trots op wat we toen bereikt hebben. De ervaringen die ik in die tijd heb opgedaan, zijn nog altijd waardevol.”

Lees meer:
0 reacties