Zinchenko bereid te vechten in oorlog: "Wij kunnen niet opgeven"

Oleksandr Zinchenko namens Oekraine
Oleksandr Zinchenko namens Oekraine Foto: © Pro Shots

Oud-PSV'er Oleksandr Zinchenko is bereid om voor zijn vaderland te vechten in de oorlog. Sinds het begin van de oorlog met Rusland heeft de Oekraïner zich al meermaals uitgesproken tegen de Russen.

"Voor mij is het heel helder. Als ik word opgeroepen, ga ik vechten", vertelt Zinchenko in gesprek met BBC Newsnight. "Ik denk dat velen denken dat het hier (in Londen, red.) makkelijk is voor mij, maar dat is niet zo. Deze oorlog moet absoluut eindigen. Toch moeten we de situatie nu, hoe moeilijk ook, accepteren. Wij kunnen niet opgeven. We zullen nooit vergeten wat Rusland ons heeft aangedaan, wat het onze mensen heeft aangedaan."

Veel bekenden van de voormalig PSV'er staan of stonden aan de frontlinie. "Het is moeilijk te begrijpen dat we niet lang geleden nog op dezelfde school zaten, dat we samen op de speelplaats of op het voetbalveld speelden, en dat ze nu ons land moeten verdedigen. En eerlijk gezegd is het zo moeilijk om dit te accepteren, maat het is wat het is. We kunnen niet opgeven", aldus Zinchenko.

Lees meer:
0 reacties