Zenden wijst naar oud-PSV'er: "Hij doet me denken aan Thierry Henry"

Boudewijn Zenden
Boudewijn Zenden Foto: © Pro Shots

Boudewijn Zenden is vol lof over Cody Gakpo. De aanvaller verruilde PSV in januari voor Liverpool, waar hij voornamelijk als spits fungeert.

Zenden werkte bij PSV samen met Gakpo. Wat volgens hem de beste positie is van de voormalig PSV'er? "Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Ik heb heel nauw samengewerkt met Gakpo bij PSV, waar ik hem heb zien groeien. Hij heeft daar echt een hele goede ontwikkeling doorgemaakt", zegt Zenden tegenover GOAL.

Volgens de voormalig international is Gakpo een speler met een 'goed stel hersens'. "Hij is iemand die hard werkt en leergierig is. Toch heb ik altijd het gevoel gehad dat zijn beste positie linksbuiten is. Vanuit daar kan hij naar binnen komen of voorzetten geven. Hij kan makkelijk vijftien doelpunten maken en net zoveel assists geven, dat is waar hij toe in staat is."

Bij PSV speelde Gakpo altijd als linksbuiten, maar bij Liverpool wordt hij voornamelijk ingezet als centrumspits. "Liverpool kampte met veel blessures bij de komst van Gakpo, vandaar dat hij als spits werd gebruikt", legt Zenden uit. "Het is niet dat hij het daar slecht heeft gedaan, hij kan die positie ook invullen, dat heeft hij bij Oranje bewezen. Toch denk ik dat zijn beste en meest natuurlijke positie linksbuiten is."

Hij denkt dat Gakpo op lange termijn wel een spits kan worden. "Hij doet me denken aan Thierry Henry, die naar Arsenal kwam en geweldig als linksbuiten speelde. Op een dag zette Wenger hem in de spits. Ook bij hem twijfelde je of dat zijn beste positie was, maar kijk waar het hem heeft gebracht. Hij moet zich als spits dan zelfverzekerd genoeg voelen en de uitdaging aangaan om er zijn beste positie van te maken", geeft Zenden als tip.

Lees meer:
0 reacties