"Ze moesten Ruud vasthouden, hij wilde toen de manager te lijf gaan"

Ruud van Nistelrooij is opgestapt als trainer van PSV. De oefenmeester oogde in zijn laatste rol bedachtzaam en rustig, maar stak als speler toch ietwat anders in elkaar. Johan Derksen denkt daarnaast ook dat er fouten zijn gemaakt door Marcel Brands en Earnest Stewart.

"Als zo'n trainer weggaat, dan mis ik altijd de adhesiebetuigingen vanuit de spelersgroep", vertelt Derksen bij Vandaag Inside. "Niet iedereen kan tegen hem geweest zijn. Maar als je dan merkt dat de directie gewoon totaal niet goed heeft aangevoeld wat er speelde... Bij de spelers niet en bij de trainers niet. Dan zitten ze bij de persconferentie als twee wassen beelden te brabbelen. Ze hebben het totaal uit de hand laten lopen."

Derksen kan zich wel een beeld schetsen bij de situatie rondom Van Nistelrooij. "Het past helemaal bij het karakter van Van Nistelrooij. Dick Advocaat wisselde hem een keer bij Oranje, daar werd hij boos over en heeft hij de dug-out verbouwd. Met Van Basten heeft hij dat incident gehad en in Engeland, bij Manchester United, passeerde Ferguson hem en hebben ze hem in het hotel vast moeten zetten. Omdat hij de manager te lijf wilde."

"Die jongen wordt dan boos en dan neemt hij een beslissing. En die draait hij niet meer terug. Ik denk dat Ruud het 's avonds met zijn vrouw besproken heeft en dat ze gezegd hebben van: 'je laat je toch niet gek maken?' Twee hele grote vedetten, Van Bommel en Van Nistelrooij, worden aangesteld als trainer. En dan komen ze er plotseling achter dat ze onervaren zijn en fouten maken", aldus Derksen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand