Zahavi vol verdriet: "In twee uur tijd is onze wereld veranderd"

Eran Zahavi
Eran Zahavi Foto: © Pro Shots

Het is een pittige tijd voor Eran Zahavi. De voormalig PSV'er is momenteel speler van Maccabi Tel Aviv in Israël, het land dat in oorlog is met Hamas. In gesprek met ESPN vertelt Zahavi over de situatie in zijn land.

"We zijn heel erg verdrietig en kunnen niet begrijpen hoe zoiets heeft kunnen gebeuren in onze wereld", zegt de spits. "Een week geleden kwamen we terug van een wedstrijd in België tegen Gent (in de Conference League, red.). We waren ons aan het voorbereiden op de wedstrijd van zondag."

"We werden zaterdagochtend wakker en onze wereld was veranderd. In twee uur tijd is onze wereld veranderd. Niet alleen onze wereld, maar die van veel mensen", geeft Zahavi aan. Hij verblijft in Tel Aviv. "Met mij gaat het goed, met mijn familie ook. We zijn gezond en zijn ver verwijderd van datgene wat er is gebeurd in het zuiden. Maar we voelen alles."

Hij gaat verder: "We zijn heel erg verdrietig. We kunnen niet begrijpen hoe zoiets heeft kunnen gebeuren in onze wereld, hoe mensen zoiets hebben kunnen doen. Het gaat niet meer om moslims of joden. Het gaat niet om religie."

De competitie in het land ligt stil, waardoor het trainingsschema er heel anders uit ziet dan normaal gesproken. "We trainen individueel in de ochtend. Als we kleine trainingsoefeningen kunnen doen, doen we dat. We doen aan liefdadigheid. We helpen veel mensen, we bezoeken families, we gaan naar begrafenissen. Het is heel erg moeilijk. Als je de families ziet, volgt er een kleine glimlach en zeggen ze dank voor de komst, hij was een fan van jouw club", zegt Zahavi.

Hij hoopt daarmee voor een lichtpuntje te zorgen. "We weten dat voetbal veel dingen in de wereld kan veranderen. Het kan je afsluiten van de slechte dingen die je meemaakt. Ik ben heel trots op mijn club en heel trots op datgene wat spelers in het hele land doen. Veel mensen met macht proberen hun macht in te zetten voor goede zaken. Daar ben ik heel trots op."

Zahavi is overigens niet te spreken over de UEFA, dat tijdens de interlandperiode geen algehele minuut stilte heeft afgekondigd. "Iedere keer als er iets gebeurt in de wereld, zoals in Turkije, Marokko en Libië, tonen we respect. Dan is er een minuut stilte. Dan zijn we respectvol en solidair. Nu zegt niemand iets."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand