Zaakwaarnemer Van Nistelrooij reageert: "Ruud stond er alleen voor"

Ruud van Nistelrooij in het Mandemakers Stadion
Ruud van Nistelrooij in het Mandemakers Stadion Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij is niet langer de hoofdtrainer van PSV. De voormalig aanvaller van de Eindhovenaren hield de eer aan zichzelf nadat hij onvoldoende draagkracht binnen de club voelde om door te gaan. Een officiële reactie van Van Nistelrooij kwam er echter nog niet.

Zaakwaarnemer en vriend Rodger Linse reageert wel. "Het is een weloverwogen beslissing geweest", zegt hij tegen de NOS. "Daarna hebben we alle mogelijke scenario's samen besproken. Ruud is zowel principieel als realistisch. Maar dit besluit is eerder realistisch dan principieel."

Over de details kan en wil Linse niet veel kwijt. "Het is heel moeilijk er de hand op te leggen", gaat Linse verder. "De topwedstrijden werden gewonnen op basis van eenheid en eensgezindheid binnen het elftal. Als dat niet klopt, dan zou zich dat uiten. Eerst werd verteld dat spelers hun beklag hebben gedaan bij de directie. Op de persconferentie werd gezegd dat de spelers werden weggestuurd en dit met de trainer zelf moesten bespreken."

Ook Linse zag dat PSV tegen de 'mindere' tegenstanders vaak door de ondergrens zakte. Zo werd er verloren van beide degradanten en ook ging men zonder punt(en) weg uit Emmen. Van Nistelrooij moest dit maar blijven verantwoorden. "Ruud stond er dan vaak alleen voor", vervolgt de zaakwaarnemer. "Een directie met sterk leiderschap zou ook kunnen zeggen: dit is de lijn van de trainer en dit is de norm."

Linse zegt overigens niet dat PSV de trainer heeft laten vallen. "Het lijkt meer op een verschil van visie. PSV is echt zijn club. Hij heeft er zijn ziel en zaligheid in gestoken. Toen dat verhaal over die klachten kwam, is er in korte tijd heel veel losgekomen. Er ontstond een sneeuwbaleffect. Een moedig besluit van een onafhankelijke geest", aldus Linse.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand