Zaakwaarnemer benadrukt: "Hij houdt van PSV, Eindhoven en de fans"

Het Philips Stadion gezien vanuit Philipsdorp
Het Philips Stadion gezien vanuit Philipsdorp Foto: © Orange Pictures

PSV beleeft een uiterst succesvol seizoen. De poulefase van de Champions League werd weer eens overleefd en ook in de Eredivisie gaat het voorlopig crescendo. Toch is dat niet voor iedereen goed nieuws, want Ricardo Pepi krijgt weinig kansen op veel speeltijd. Ondanks dat vertelt zaakwaarnemer Jaime Garcia dat de Amerikaanse spits blij is om PSV'er te zijn.

"Ricardo houdt van PSV, de faciliteiten, van Eindhoven en van de fans", vertelt Garcia in Voetbal International. "De club is top, alles is van wereldklasse en PSV beleeft natuurlijk een waanzinnig seizoen. Het is voor Ricardo fantastisch deel uit te maken van zo’n goed team en te werken met een geweldige technische staf. Hierdoor ontwikkelt hij zich, hij leert van de besten."

Toch schuilt er een probleem in die laatste zin, want Garcia denkt dat de ontwikkeling van Pepi sneller was gegaan als hij meer speeltijd had gekregen. "Ik kan er twee dingen over zeggen", gaat de zaakwaarnemer verder. "Allereerst is er alle begrip, want Luuk de Jong is een fenomeen. Hij is niet voor niets de captain. De Jong is een goede spits en een geweldig mens."

"Wat hij laat zien is ongelofelijk en daar moeten we onze hoed voor afnemen. Hij heeft niet voor niets bij Barcelona gespeeld. Tegelijkertijd is dit seizoen niet goed genoeg voor Ricardo. Tien procent van alle speeltijd is natuurlijk veel te weinig. Ricardo begrijpt het, hij heeft geduld en hij feliciteert Luuk, maar voor hemzelf is het niet genoeg. Ik heb echter nog nooit één speler ontmoet die wél blij was als hij niet speelde", aldus Garcia.

Lees meer:
0 reacties