Youri Mulder kritisch: "Verkeerde keuze, dat doet PSV toch nooit?"

Youri Mulder, Rafael van der Vaart en Wytse van der Goot bij Ziggo Sport
Youri Mulder, Rafael van der Vaart en Wytse van der Goot bij Ziggo Sport Foto: © Screenshot Ziggo Sport

Youri Mulder is kritisch op PSV na de uitschakeling tegen Borussia Dortmund. En dan in het bijzonder op hoofdtrainer Peter Bosz, want Mulder vindt dat de hoofdtrainer zijn ploeg niet goed voorbereidt heeft op het duel tegen de Duitsers.

"Het was een verkeerde keuze", vertelt Mulder bij Ziggo Sport. "Het was een verkeerde opstelling. Het hele seizoen speelt PSV met buitenspelers, nu stond er opeens een middenvelder. Dat doen ze toch nooit? Vooraf zei Bosz dat hij de beste voetballers opstelt. Dat was een verkeerde inschatting, want in de tweede helft was Hirving Lozano de beste."

Lozano kwam in de rust in het veld voor Guus Til en maakte volgens Mulder het verschil. Maar voldoende was het niet. "En dat is het irritante hieraan. PSV was in de tweede helft ook wel beter doordat Dortmund in elkaar zakte, maar het kwam ook doordat Lozano erin kwam. Toen speelden ze zoals ze altijd spelen. PSV had hier veel meer uit moeten halen, maar heeft zich verkeerd voorbereid en zich op de verkeerde dingen gefocust", aldus Mulder.

Lees meer:
0 reacties