Xavi Simons zag goal afgekeurd worden: "Kan wel veel zeggen, maar..."

Xavi Simons na zijn afgekeurde goal
Xavi Simons na zijn afgekeurde goal Foto: © BSR Agency

Xavi Simons wil niet te veel aandacht besteden aan zijn afgekeurde goal tegen Frankrijk. Bij zijn treffer zou Denzel Dumfries hinderlijk buitenspel hebben gestaan.

Bij de NOS hield de oud-PSV'er zich op de vlakte over zijn niet geldige goal. "Het belangrijkste was gewoon een goede prestatie hier neerzetten. We wisten van de kwaliteiten van Frankrijk, daar hebben we veel over gesproken en op getraind. Je wil winnen, maar nu pak je een punt en is Oostenrijk het belangrijkst", was zijn reactie na afloop.

Simons was het niet helemaal eens met de suggestie dat hij zijn goal niet 'gegund' kreeg. "Ja, gegund... Dit is de nieuwe technologie van het voetbal, de VAR maakt een beslissing en dan kan je niks meer doen. Ik kan wel veel zeggen, maar uiteindelijk gaat het niet veranderen", zei de speler van RB Leipzig.

Tegen Frankrijk speelde Simons als nummer 10. "Om eerlijk te zijn is dit de positie waar ik mijn hele leven gespeeld heb en waar ik me comfortabel voel. Ook in dit stadion spelen, waar ik het hele jaar heb gevoetbald: dat was een extra motivatie. Het speelt wel mee, dat we in Leipzig waren."

Lees meer:
0 reacties