Samenvatting: Simons wint met matig Nederlands elftal van Gibraltar

Het Nederlands elftal heeft het thuisduel tegen Gibraltar met 3-0 weten te winnen. De formatie van Ronald Koeman speelde de gehele wedstrijd op de helft van de tegenstander, maar had moeite om het overwicht uit te drukken in doelpunten. Voor Oranje maakte Nathan Aké twee treffers en trof Memphis Depay één maal het doel. Xavi Simons speelde de hele wedstrijd voor Oranje.

De wedstrijd in De Kuip begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de vandaag overleden Thijs Slegers. Het spelbeeld in de eerste helft was eentonig. Oranje speelde constant op de helft van de tegenstander. Maar echt swingend wilde het spel niet worden. Een inschattingsfout van de doelman van Gibraltar stond na ruim twintig minuten aan de basis van de openingstreffer. Memphis Depay kopte een voorzet van Denzel Dumfries over de mistastende keeper.

Na de openingstreffer veranderde niets aan het spelbeeld. Oranje zocht naar meer doelpunten, maar had moeite om de muur van verdedigende spelers van Gibraltar te slechten. Vlak voor de rust kreeg Wout Weghorst nog een grote kans, op aangeven van Xavi Simons. De spits van Manchester United zag zijn inzet echter gekeerd.

Na rust bleven Georginio Wijnaldum en Steven Berghuis achter in de kleedkamer en kwamen Cody Gakpo en Donyell Malen als vervangers binnen de lijnen. Oranje begon een stormloop op het doel van Gibraltar en nu kwam de beloning al snel. Nathan Aké kopte binnen en wederom was Dumfries de aangever. Direct na de 2-0 moesten de gasten verder met tien man. Liam Walker kreeg de rode kaart na een aanslag op Wieffer.

Nadat Oranje in overtal kwam, werd de aanvalsdrang niet nauwkeuriger. Het duurde tot tien minuten voor tijd totdat de score werd uitgebreid door een van richting veranderd schot van Aké.

Nederland – Gibraltar 3-0

1-0 Memphis (23’)