Xavi Simons maakt indruk: "Maar dat is toch een aandachtspuntje"

Xavi Simons krijgt geel tegen Borussia Dortmund
Xavi Simons krijgt geel tegen Borussia Dortmund Foto: © Pro Shots

Xavi Simons beleefde vorig seizoen zijn definitieve doorbraak in het betaalde voetbal. In het shirt van PSV maakte het toptalent grote indruk en eindigde hij uiteindelijk als gedeeld topscorer van de Eredivisie.

Simons eindigde daarnaast op een tweede plaats in de ranglijst van meest productieve spelers van het afgelopen Eredivisieseizoen. Namens PSV scoorde hij niet alleen 19 keer, maar leverde hij ook acht assists. Momenteel is Simons één van de uitblinkers van RB Leipzig.

"Na 25 duels in de Duitse competitie staat Simons op zeven goals en negen assists", schrijft Bart Frouws in Voetbal International. "Daarmee is hij bij zijn ploeg RB Leipzig na Loïs Openda de meest waardevolle speler. Leg je de prestaties van de 20-jarige Nederlander naast alle andere Bundesliga-jonkies, dan is Florian Wirtz de enige Onder 21-speler die bij meer doelpunten betrokken is geweest dit seizoen (17)."

"Uitstekende statistieken dus en er klinkt ook geregeld veel lof in de Duitse media voor de prestaties van de Oranje-international. Als je dan toch een aandachtspuntje moet noemen, dan is het de kaartenlast. In 25 wedstrijden ging Xavi Simons al zes keer op de bon. In Duitsland wordt strenger gefloten dan in Nederland en grijpen scheidsrechters sneller naar de borstzak, maar zes kaarten is wel veel voor de jongeling", aldus Frouws.

Lees meer:
0 reacties