Xavi Simons krijgt flinke kritiek: "Dat is niet zijn opdracht"

Xavi Simons
Xavi Simons Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen vindt dat Xavi Simons geen kans meer verdient om in de basis te starten bij het Nederlands elftal. De chef voetbal van De Telegraaf vindt dat nu Donyell Malen mag terugkeren.

Bij zijn huidige werkgever RB Leipzig haalt Simons af en toe een behoorlijk hoog niveau. Ook in de Champions League gaf hij zijn visitekaartje af. In Oranje wil het echter nog niet lukken voor de middenvelder. Daarom vroeg Driessen na afloop van de wedstrijd tegen Schotland (4-0) of hij niets anders had voor die positie. Dat deed dan ook een hoop stof afwaaien.

Toch is de columnist nog niet van mening veranderd. In de Kick-Off podcast van De Telegraaf geeft de chef voetbal aan dat Simons als international veel te weinig heeft laten zien. "In tien interlands mag je wel iets verwachten van iemand en hij heeft eigenlijk nooit thuisgegeven. Ik begrijp best dat het een jonge speler is, maar hij wordt volgende maand 21. Je mag dus best iets van hem verwachten. Hij speelt op een hoog niveau, maar hij levert gewoon niet. Er zijn anderen die een kans moeten krijgen, bijvoorbeeld Donyell Malen. En ik denk dat het moment nu is aangebroken, want Simons was tegen Schotland echt verschrikkelijk."

Ook ergerde Valentijn zich aan het feit dat de oud-PSV’er de bal ging halen bij Virgil van Dijk en Nathan Aké. “Dat is niet zijn opdracht.” Driessen heeft in ieder geval genoeg gezien van Simons in Oranje. “Na tien wedstrijden denk ik: dan maar iemand anders. Later kan hij zich weer terugknokken.”

Ook denkt Driessen dat Simons niet naar de nummer tien-positie zal verhuizen. “Dat zou kunnen, maar je voelt natuurlijk aan alles dat Koeman Wijnaldum erbij wil betrekken en dat hij dan op zijn favoriete plek mag spelen, begrijp ik wel. Dan kun je dat ook zien in de combinatie met Memphis. Nou, dat ging al helemaal niet (tegen Schotland, red.), maar dat wil Koeman natuurlijk wel graag zien. Maar Xavi Simons heeft ook op tien gespeeld in het Nederlands elftal, dus het is niet zo dat hij altijd in een vreemde rol is gebruikt door Koeman.”

Lees meer:
0 reacties