Wim Kieft ziet verschil: "Die posities zijn bij PSV prima bezet"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Orange Pictures

Wim Kieft vindt het niet gek dat Feyenoord de landstitel hoogstwaarschijnlijk niet gaat prolongeren. De voormalig PSV'er ziet dat de Eindhovenaren een ijzersterk seizoen draaien, maar ook dat de ploeg van Peter Bosz op bepaalde plekken simpelweg sterker is dan de Rotterdammers.

"Neem je mee waar trainer Arne Slot begon toen hij instapte bij Feyenoord, dan hebben hij en de club een geweldige ontwikkeling doorgemaakt", schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Naast leuk en aantrekkelijk voetbal bereikte Feyenoord in het eerste jaar de finale van de Conference League, het tweede seizoen werd de landstitel gepakt en nu lonkt de bekerfinale als FC Groningen donderdag in De Kuip opzij wordt gezet."

"Dat prolongatie van het kampioenschap uit het zicht is verdwenen, heeft vooral te maken met het uitzonderlijk goede seizoen van PSV", gaat de topscorer van weleer verder. Kieft ziet een duidelijk verschil tussen de Rotterdammers en de Eindhovenaren. "Het probleem van Feyenoord blijft de bemanning van de vleugels in de aanval, terwijl die posities bij PSV en Ajax juist prima zijn bezet. Anders zou Nieuwkoop daar nooit worden opgesteld door Slot. Daarop zal Feyenoord komende zomer moeten anticiperen op de transfermarkt", aldus Kieft.

Lees meer:
0 reacties