Wim Kieft: "PSV heeft een prima elftal met twee zwakke schakels"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Pro Shots

Wim Kieft denkt dat het huidige PSV goed in elkaar steekt. De Eindhovenaren presteren naar behoren in de Eredivisie en zijn ook al geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Toch ziet de oud-spits twee zwakke punten in de ploeg van Peter Bosz.

Zo onderschrijft Kieft eerst de waarde van aanvallende middenvelder Guus Til. "Zo’n Til scoort af en toe, maar tegelijkertijd loopt hij zich een slag in de rondte en is in de speelwijze van Bosz heel belangrijk in het druk zetten", schrijft de oud-PSV'er in zijn column in De Telegraaf. "Die eigenschap is de reden dat Til de Amerikaan Malik Tillman veelal op de bank houdt."

"Die is te flegmatiek voor de rol van Til en kan niet brengen wat Bosz van hem eist", aldus Kieft, die Tillman niet als een zwakke schakel aanmerkt. Wel ziet de oud-international toch echt twee zwakke schakels in het elftal van PSV. "Bosz heeft een prima elftal waarin verdediger André Ramalho en keeper Walter Benitez de zwakke schakels zijn. De keeper is geen puntenpakker en maakt te veel foutjes."

Lees meer:
0 reacties