Wim Kieft over oud-PSV'er: "Was drie dagen spoorloos verdwenen"

Wim Kieft is tegenwoordig bekend als voetbalanalist, maar speelde vroeger natuurlijk meerdere seizoenen voor PSV. In Eindhoven speelde hij samen met verschillende grote voetballers, waaronder Romário. En over de Braziliaanse spits heeft Kieft een mooie anekdote.

"Heb ik dat verhaal van Romário en Sevilla al een keer verteld? In de voorbereiding speelden we met PSV in Sevilla en dat was een paar dagen voor dat de competitie begon", vertelt Kieft in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Hans Westerhof was trainer en hij zei dat Romário en ik allebei één helft zouden spelen, aangezien de competitie bijna begon en dat belangrijker was."

"Het maakte mij niet zoveel uit en Romário had er ook al drie gemaakt tegen Real Madrid", gaat de voormalig PSV'er verder. "Totdat Romário in de gaten kreeg dat er cameraploegen aanwezig waren en dat die wedstrijd live werd uitgezonden in Brazilië."

"Dus die Westerhof wil Romário in de rust wisselen, maar die zei van: 'nee, ik ga d'r niet uit'. Toen gaf ik aan dat ik er dan wel uit zou blijven, wat maakt het uit", vervolgt hij. "Maar hij wilde toch op zijn strepen gaan staan en zette Romário alsnog wissel.

Toen hebben we Romário daarna drie dagen niet gezien. In Sevilla was op dat moment de expo, niet dat Romário wist wat de expo was hoor, maar na drie dagen komt hij met een plastic tas terug. Spoorloos was hij verdwenen geweest en toen was hij er weer. Hij zei dat hij bij de expo was, haha. Maar hij was gewoon drie dagen verdwenen", aldus Kieft.

Lees meer:
0 reacties