Wim Kieft lyrisch over PSV'er: "Het is onvoorstelbaar wat hij kan"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Orange Pictures

Wim Kieft kende als speler een succesvolle periode bij PSV. De aanvaller stond bekend om zijn kopkracht, maar desondanks is hij onder de indruk van de kopkwaliteiten van PSV-aanvoerder Luuk de Jong.

"Ik kon ook best een aardig balletje koppen, maar Luuk? Het is soms onvoorstelbaar wat hij met dat hoofd kan", vertelt Kieft in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Die goal van afgelopen weekend tegen Excelsior ook weer, vanuit best een lastige positie. Zoveel kracht en snelheid geeft hij aan die bal. Hij laat op dat gebied nog zoveel klasse zien."

"Luuk is echt beter gaan voetballen na zijn periode in Spanje", gaat de voormalig topscorer verder. "Hij profiteert nog altijd van zijn tijd in La Liga, want daar word je gedwongen om sneller oplossingen te vinden. De spelers zijn daar gewoon beter dan in de Eredivisie. Het is misschien niet altijd sierlijk wat Luuk doet, of het ziet er misschien niet op die manier uit."

"Maar dat komt eigenlijk vooral door zijn lichaamsbouw. Dit weekend zag ik zo’n mooie combinatie tussen Jerdy Schouten, hem en Malik Tillman, daar geniet je als liefhebber van. Ik kan me maar één periode herinneren dat hij bij PSV echt stukken minder speelde en dat was een jaar of zes geleden", aldus Kieft.

Lees meer:
0 reacties