Wim Kieft kritisch: "Reserveer dat lekker voor familiekiekjes"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Orange Pictures

Wim Kieft vindt dat voetbalclubs regels moeten verbinden aan het socialmediagebruik van betaald voetballers, zo vertelt hij in De Telegraaf.

De oud-voetballer is kritisch op voetballers die op social media hun onvrede uiten over wedstrijden, tegenstanders of scheidsrechters. Als voorbeeld geeft Kieft de acties van Sergiño Dest en Noa Lang na afloop van de bekerwedstrijd Feyenoord-PSV (1-0). Zo plaatste Lang een foto met "+10", doelend op het puntenverschil tussen de koploper en nummer twee Feyenoord. Dest liet op social media zijn onvrede over de VAR zien: “Altijd hetzelfde liedje,” schreef hij.

Kieft geeft aan dat hij het prima vindt als je kort na een wedstrijd nog even begint over een penalty of een ander moment in de wedstrijd: “Maar van profspelers en -trainers verwacht je dat ze met tegenslag kunnen omgaan. Niet dat ze later op sociale mediakanalen het vuurtje nog eens flink opstoken.”

De oud-voetballer van PSV vindt dan ook dat de clubs regels moeten verbinden aan social media: “Laten ze Instagram lekker reserveren voor wat familiekiekjes. Clubs, in dit geval PSV, moeten gewoon met spelers afspreken dat die accounts er niet zijn om hun frustraties over wedstrijden, scheidsrechters of tegenstanders te botvieren.” Wel snapt Wim dat het goed kan scoren bij de eigen fans: “Maar het straalt voornamelijk negatief af op de club,” besluit hij.

Lees meer:
0 reacties