Wim Kieft kritisch op oud-PSV'er: "Hij is niet op schoolreisje"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Orange Pictures

Wim Kieft zag Oranje vrijdagavond met 4-0 winnen van Schotland. Het ging echter een groot deel van de wedstrijd bepaald niet vanzelf voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman en Kieft zag daarbij één speler opnieuw flink tegenvallen: oud-PSV'er Xavi Simons. Kieft denkt dan ook niet dat Simons gaat starten tegen Duitsland.

"Het is nauwelijks voorstelbaar dat Xavi Simons dan een plekje heeft in de basisformatie", oordeelt Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Hij grossierde in balverlies en speelde als een junior tegen de Schotten. Niet voor het eerst in Oranje. Hij geeft niet thuis. Inmiddels is hij geen 16 jaar meer, maar 21 jaar en dan mag je meer van iemand verwachten die veel kansen krijgt van Koeman in de basis en wekelijks in de top van de Bundesliga acteert."

"In zo’n geval kan je niet acht van de tien ballen inleveren", gaat de oud-PSV'er verder. "Ook de simpele. Over het algemeen wil hij het echter te moeilijk doen, maar niet iedere pass hoeft beslissend te zijn. Wat dan van afstand tegenvalt, is dat je niemand van de ervaren spelers als Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum of Memphis Depay iemand als Simons tot de orde ziet roepen en vertelt dat hij niet op schoolreisje is."

"Dat hij even normaal moet doen en dat het geduld op is na twee waarschuwingen en hij beseft dat hij het een derde keer niet nogmaals in zijn hoofd moet halen zulke kinderlijke fouten te maken. Simons wil de bal ook altijd maar in de voeten hebben, hij heeft nauwelijks diepgang", aldus Kieft.

Lees meer:
0 reacties