Wim Kieft blikt terug: "Als PSV waren we daar gewoon heel goed"

Wim Kieft in Tussen de palen
Wim Kieft in Tussen de palen Foto: © Screenshot Ziggo Sport

Wim Kieft speelde tijdens het meest succesvolle seizoen uit de clubhistorie voor PSV. De oud-spits maakte onderdeel uit van het PSV dat in 1988 de treble won en noemt de uitwedstrijd bij Real Madrid als zijn beste wedstrijd.

"Hoe goed ik was in 1988 tegen Real Madrid? Wij waren als PSV zijnde gewoon heel goed", vertelt Kieft in Tussen de palen van Ziggo Sport. "We speelden tegen een geweldig elftal, met Beenhakker als trainer. Wij waren niet favoriet en gingen naar het Santiago Bernabéu en stonden enorm onder druk."

"Wat ik wel goed beheerste was de bal vasthouden, tot de rest kon aansluiten. Dus ik had het idee dat ik wel een goede wedstrijd had gespeeld", gaat de voormalig topscorer van de Eindhovenaren verder. "En we boekten een geweldig resultaat uit bij Real Madrid, die 1-1. Het was echt een ge-wel-dig Real Madrid... Hugo Sánchez, Butragueño, Míchel, Sanchís, Gallego..."

"Zij hadden inderdaad de Europa Cup 1 moeten winnen, op basis van kwaliteit. Maar wij wonnen hem. Met heel veel gelijke spelen ook. Een stuk of zes. Bordeaux werd twee keer gelijk, Real Madrid werd twee keer gelijk en ook de finale eindigde gelijk", aldus Kieft.

Lees meer:
0 reacties