Wim Kieft over PSV'er: "Incalculeren dat hij soms op rood springt"

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Pro Shots

Wim Kieft denkt dat PSV ook komend seizoen te maken gaat krijgen met defensieve problemen. De voormalig international van Oranje gelooft niet dat de problemen in de defensie van de Eindhovenaren is opgelost met de komst van de aanvallende trainer Peter Bosz.

"Bij PSV is het leuk dat Peter Bosz zijn aanvallende ideeën trouw blijft", schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Maar net als Ruud van Nistelrooij vorig seizoen is hij aangewezen op verdedigers als André Ramalho, Olivier Boscagli, Jordan Teze en Armando Obispo. Dat betekent dat Bosz dezelfde problemen kan verwachten, want die spelers zijn niet ineens beter geworden"

"Desondanks pakte PSV de Johan Cruijff Schaal en KNVB-beker en kwalificeerde zich voor de voorronde van de CL", gaat de voormalig spits van PSV verder. "Op de counter zijn ze kwetsbaar en iedere tegenstander weet dat een balletje achter de verdediging kansen biedt tegen PSV. Offensief heeft aankoop Noa Lang de kwaliteiten om het verschil te maken in de Eredivisie. Je moet wel incalculeren dat hij twee of drie keer per seizoen op rood springt."

"Dat aankoop Ricardo Pepi - tien miljoen euro - het aflegt tegen een fitte Luuk de Jong is duidelijk. Als aanspeelpunt, met z’n kopkracht en goals is De Jong belangrijk voor PSV. Naast zijn rol als aanvoerder. Maar De Jong is 33 jaar en regelmatig geblesseerd. Pepi krijgt ongetwijfeld zijn kansen", aldus Kieft.

Lees meer:
0 reacties