Wim Jonk looft oud-ploeggenoot bij PSV: "Dat was fénomenaal"

Wim Jonk in het Philips Stadion
Wim Jonk in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Wim Jonk speelde in zijn carrière voor FC Volendam, Ajax en Internazionale, om vervolgens te tekenen bij PSV. In Eindhoven speelde de voormalig spelmaker samen met de nodige grote spelers. Waaronder de Braziliaan Ronaldo.

"Die was natuurlijk nog heel jong toen ik met speelde, ik denk zeventien of achttien", begint Jonk in de podcast Met Open Vizier. "Maar die was toen ook al zo vreselijk goed. Hij was toen nog heel ruw en speels, maar zó slim in het aanstaan wanneer het moest. Sommige Brazilianen hebben ook nog wel eens een hele luie inslag, hij ook."

"Maar hij zei altijd: ‘ik wandelen, toch doelpunten maak’. Ja, dan was je stil", gaat de voormalig voetballer verder. "Want dat was ook zo. Hij kon natuurlijk uit niets iets creëren. Als je dat kon voeden… Je wist dat hij een wedstrijd vanuit het niets kon omdraaien.”

“Luc Nilis was niet de allersnelste, maar die was zo slim in het lopen. Als hij op een bepaalde manier wegdraaide, wist ik al: die moet er door een vallend balletje overheen. Dan deed Luc de rest wel. Dat was fénomenaal", aldus Jonk.

Lees meer:
0 reacties