Nieuw boek over PSV-legende Van der Kuijlen: "Kon hij niet mee omgaan"

Willy van der Kuijlen
Willy van der Kuijlen Foto: © Pro Shots

Twee jaar na zijn overlijden vindt de familie van PSV-legende Willy van der Kuijlen het tijd om nog één keer iets groots te doen voor de legende en zijn supporters. Binnenkort verschijnt er een nieuw boek over 'mister PSV', meldt het Eindhovens Dagblad.

Auteur Frans van den Nieuwenhof sprak met meerdere personen om het boek zo interessant mogelijk te krijgen. Zo deelde Guus Hiddink zijn mening over 'Skiete Willy': "Ik was altijd goed bevriend met Willy. Het is heel belangrijk dat hij na zijn carrière toch weer terug bij PSV is gekomen en jonge spelers een aantal dingen heeft kunnen leren. Topvoetballers kunnen heel specifieke technische details soms net wat beter overdragen aan de nieuwe generatie aanstaande topvoetballers."

Ook de huidige trainer van PSV, Ruud van Nistelrooij sprak met de auteur. Hij vertelde hoe hij trapvaardigheden leerde van Van der Kuijlen. Hij is er bovendien van overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten ook in de huidige tijd een grote speler zou zijn geweest.

Ondanks dat Willy van der Kuijlen misschien wel voor altijd 'mister PSV' zal blijven, lukte het de Eindhovenaren in 1981-1982 niet om hem bij de club te houden. "Dat hij in die periode een keer een hele helft moest warmlopen en niet eens meer inviel? Daar kon hij niet mee omgaan", vertelt zijn vrouw Nelly. Vervolgens kon hij vertrekken naar de Verenigde Staten, iets wat hij volgens zijn vrouw niet zag zitten. "Willy zag het totaal niet zitten om daar tweeëntwintig hoog in een flat te gaan zitten in Washington, vertelde hij dan. Dus ging hij naar MVV. En later nog naar Overpelt-Fabriek, waar hij voor zijn gevoel nog best een mooie tijd had."

"Het leven van Willy was de laatste jaren misschien niet zo heel spannend meer voor de voetballiefhebber, maar dankzij bijvoorbeeld DCI Media en het foto-archief van het ED zijn nog veel prachtige en vooral ook nooit gepubliceerde beelden opgedoken", aldus auteur Van den Nieuwenhof.

"PSV, de gemeente Helmond en Supportersvereniging PSV, vooral via oud-voorzitter Harrie Timmermans, hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het boek en zeker ook de leiding van de zogeheten Legends Lounge ondersteunt het nieuwe initiatief", aldus het Eindhovens Dagblad.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 30 24 55
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand