Willy van de Kerkhof vergelijkt: "Wat wij deden was veel moeilijker"

Willy van de Kerkhof op De Herdgang
Willy van de Kerkhof op De Herdgang Foto: © Orange Pictures

Willy van der Kerkhof is natuurlijk onder de indruk van de prestaties van het huidige PSV in de Eredivisie. De voormalig voetballer denkt echter niet dat de prestaties van de ploeg van Peter Bosz groter zijn dan het PSV van 1987/1988.

"Wat wij toen deden was veel moeilijker", vertelt Willy van de Kerkhof tegenover Omroep Brabant. "Begrijp mij niet verkeerd, het is zeer knap wat het huidige PSV doet. En natuurlijk is het leuk dat mijn eigen club dit record nu evenaart. Maar wat wij in 87/88 deden, was wel moeilijker. In onze tijd was er meer tegenstand, vooral omdat er toen meer internationals in Nederland speelden."

"In de huidige competitie zitten bovendien zeven of acht ploegen die niet Eredivisie-waardig zijn. Dat kun je niet met toen vergelijken", gaat Van de Kerkhof verder. "PSV in deze vorm is bijna onverslaanbaar. Daarna moet het ook wel lukken om het record naar 22 of 23 wedstrijden te tillen. Je hebt namelijk niet zo’n heel lastig programma na de uitwedstrijd tegen Utrecht."

"Je moet iedere wedstrijd scherp zijn. Dat is een ontzettende uitdaging, maar het is het waard. Als er een nieuw record komt, wens ik die huidige selectie de komende 35 jaar, of langer, net zo veel plezier als wij hebben gehad", aldus het PSV-icoon.

Lees meer:
0 reacties