Willy van de Kerkhof lyrisch: "Hij was de stille vedette van PSV"

Willy van de Kerkhof op De Herdgang
Willy van de Kerkhof op De Herdgang Foto: © Orange Pictures

Willy van de Kerkhof zag PSV afgelopen zondag landskampioen van Nederland worden. Het icoon van de Eindhovenaren zag de ploeg van Peter Bosz een ijzersterk seizoen draaien en heeft in het bijzonder genoten van een aantal spelers.

"Kijk bijvoorbeeld naar Jerdy Schouten, die ook vaak in de achterhoede heeft gespeeld", vertelt Van de Kerkhof in Voetbal International. "Dat heeft Bosz goed gezien, het is een kwaliteit die Kees Rijvers in mijn tijd ook had. Je hoeft die jongens van PSV echt niet te leren hoe ze moeten voetballen, dat kunnen ze allemaal wel, maar je moet als trainer zorgen voor de juiste teambalans."

"Met de spelers die Ruud van Nistelrooij er vorig jaar al bij had gehaald en een paar goede aankopen is het een geweldig team geworden", gaat het PSV-icoon verder. "Schouten was de kers op de taart. Hij was voor mij de stille vedette, die zeer belangrijk is geweest voor PSV. Jerdy blinkt uit in de simpelheid van voetbal. Johan Cruijff zei het vroeger altijd al: hou het voetbal eenvoudig, dat is heel belangrijk."

"En dat is precies wat Jerdy doet. Hij is positioneel goed, geeft altijd een goede lopende bal mee, noem het maar op. Echt een allrounder. Niemand praat meer over Ibrahim Sangaré, dat zegt ook wel voldoende. Luuk de Jong, Johan Bakayoko, Joey Veerman en Sergiño Dest waren natuurlijk ook ontzettend goed, maar Jerdy zit absoluut op hetzelfde niveau", aldus Van de Kerkhof.

Lees meer:
0 reacties