Willy van de Kerkhof: "Dat geluk had Feyenoord vorig jaar, wij nu"

Willy en René van de Kerkhof in het Philips Stadion
Willy en René van de Kerkhof in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

PSV heeft zondagmiddag met 1-2 gewonnen van Feyenoord en dat stemt de gebroeders Van de Kerkhof uiterst tevreden. De iconen van de Eindhovense club beginnen voorzichtig over een eventueel kampioenschap.

"Als we ook nog van Heerenveen, AZ en Excelsior winnen dan kunnen we eens over de platte kar gaan nadenken", vertelt René in de Willy & René PSV Podcast van Omroep Brabant. "De winterbanden kunnen we vast opzoeken voor de platte kar", reageert broer Willy. "Maar ik denk dat de spelers nu nog niet heel erg bezig zijn met kampioen worden.

"Ik denk dat ze nu meer bezig zijn met het record dat wij in het seizoen 1987-1988 hebben neergezet van zeventien wedstrijden zonder puntverlies", gaat Willy verder. Hij kan er totaal niet mee zitten als dat record uit de boeken gevoetbald wordt. Willy speelde dat seizoen nog in het shirt van PSV. "Van mij mogen ze alle 34 wedstrijden winnen. Ik denk dat ze dik in de twintig uit gaan komen."

Daarnaast denkt Willy dat PSV het geluk van de kampioen heeft. "Anders gaat die bal in blessuretijd van Wieffer er nog in. Dat geluk had Feyenoord vorig jaar en nu wij". René denkt daarnaast dat Feyenoord van een roze wolk is gevallen. "Ze hebben een tijdje kunnen leven als god in Frankrijk maar door het verlies tegen Atletico en PSV zijn ze met de feiten op de neus gedrukt", aldus Van de Kerkhof.

Lees meer:
0 reacties