Willems openhartig: "Dan bleef ik de hele nacht in m'n auto zitten"

Jetro Willems
Jetro Willems Foto: © Orange Pictures

Jetro Willems staat zaterdag met Heracles Almelo tegenover PSV. In Eindhoven werd de verdediger een grote toekomst voorspeld. Verschillende factoren gooiden roet in het eten.

Zo werd Willems slachtoffer van een knieblessure en kampte hij met een depressie. "Je kunt je pad niet zelf kiezen. Ik heb van die zware periode als mens óók enorm veel mogen leren. Maar natuurlijk heeft die blessure veel kapotgemaakt", zegt hij filosofisch in gesprek met NU.nl. "Het was meteen foute boel. Ik bleek een blessure te hebben die slechts 1 procent van de voetballers krijgt", blikt Willems terug.

De artsen kwamen met een pijnlijke boodschap: hij zou niet meer op topniveau kunnen voetballen. "Niet meer voetballen? Hoe dan? Ik had zoveel vragen, maar geen antwoorden. Waarom ik? Ik was boos, omdat ik het niet begreep. Op een gegeven moment moet de knop om, maar dat gaat moeilijk als je vier maanden op de bank ligt met een brace van je enkel tot je heup. Telkens weer word je eraan herinnerd wat je hebt", is Willems openhartig.

Hij voelde zich, ondanks steun van familie en vrienden, alleen. Willems was in die periode depressief, zo beseft hij achteraf. "Ik ontvluchtte de realiteit. Soms pakte ik m'n auto en bleef ik ergens de hele nacht in m'n auto zitten. Of ik ging naar vrienden en kwam pas de volgende dag thuis. Ik sliep ook niet meer in m'n bed, maar op de bank of in m'n bioscoop. Ik dacht in die tijd vaak: ik stop met voetbal, ga wat anders doen. Dit lukt niet meer", aldus de linksback.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand