Willem Vissers 'juicht' voor PSV: "Voetbal vol branie uit Brabant"

Willem Vissers
Willem Vissers Foto: © Pro Shots

PSV werkt toe naar de belangrijke wedstrijd in de Champions League tegen Borussia Dortmund. De Eindhovenaren lijken in de Eredivisie vrij makkelijk af te stevenen op het kampioenschap en Willem Vissers vindt dit reden te meer voor iedereen om deze week te juichen voor PSV.

"PSV is met zijn soms wonderschone voetbal op de iets langere termijn de nieuwe kampioen van Nederland, maar deze week draait het vooral om de korte termijn: om Borussia Dortmund-uit, woensdag, in het laatste jaar van de Champions League oude stijl", begint Vissers in De Volkskrant. "Het is zo’n typische voetbalavond, met de kwartfinale als inzet."

"Dortmund - PSV is een wedstrijd van het zeldzame type", gaat de journalist verder. "Ajacieden herdachten vorige week bijna plechtig hun Europese opmars van vijf jaar geleden, met hoongelach voor hun wat pathetische, dweperige gedrag als gevolg. Maar de hang naar het verleden is ook begrijpelijk, want het Nederlandse clubvoetbal is gemiddeld gesproken verdreven naar de marge, als het om het hoogste niveau gaat."

"Liverpool en Manchester City vochten zondag op bloedstollende wijze om de hegemonie in de Engelse competitie, met de iconen van het trainersgilde als volksmenners annex dompteurs langs de lijn, Pep Guardiola en Jürgen Klopp", vervolgt Vissers. "Het is voetbal waaraan zelfs PSV niet kan tippen, maar de samenballing van talent en kapitaal vreet het voetbal ook op, van binnenuit en van buitenaf."

"Juist daarom is het mooi om deze week te juichen voor PSV, om in elk geval mee te leven met het voetbal vol branie uit Brabant. Kampioen zijn ze al, die van PSV, officieus dan. De kwartfinale van de Champions League bereiken zou de bonus zijn die het seizoen vervolmaakt en verheft tot werkelijk speciaal. Hup PSV", aldus Vissers.

Lees meer:
0 reacties