Willem van Hanegem verkiest Timber boven Veerman: "Is dat gek?"

Joey Veerman, Luka Ivanusec en Johan Bakayoko
Joey Veerman, Luka Ivanusec en Johan Bakayoko Foto: © Pro Shots

Willem van Hanegem heeft een gecombineerd elftal van Feyenoord en PSV samengesteld in aanloop naar de Eredivisie-topper tussen de twee clubs. Joey Veerman ontbreekt in zijn elftal.

Van Hanegem heeft over de defensie in de AD Willem & Wessel Podcast weinig twijfels. Timon Wellenreuther krijgt de voorkeur boven Walter Benítez, Lutsharel Geertruida krijgt de voorkeur boven JordanTeze en Thomas Beelen en David Hancko houden André Ramalho en Olivier Boscagli op de bank. Op linksback krijgt een PSV'er de voorkeur. "Nu? Op dit moment neem ik Sergiño Dest. Hij is gewoon beter." Quilindschy Hartman is niet in vorm. "Toen hij naar het Nederlands elftal ging, was hij echt geweldig. Maar daarna staat hij telkens met zijn snuitje naar de keeper, eerder was hij telkens onderweg."

Van Hanegem kiest voor Mats Wieffer, Jerdy Schouten en Quinten Timber op het middenveld en dus zit Joey Veerman op de bank. "Is dat gek? De mensen hebben ergens belang bij, ik heb geen belang bij een speler. Het is een aardige speler en hij heeft een goede trap, maar als middenvelder moet je ook de strijd aangaan."

Het gecombineerde elftal van PSV en Feyenoord door Van Hanegem: Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Dest; Schouten, Wieffer, Timber; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Lees meer:
0 reacties