Willem van Hanegem tipt: "Hij kan zo in de Nederlandse top mee"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Orange Pictures

Willem van Hanegem zag ook hoe PSV donderdagavond werkelijk de vloer aanveegde met SC Heerenveen. De Eindhovenaren waren heer en meester in Friesland en wonnen met maar liefst 0-8. Toch is de voormalig international niet alleen maar enthousiast.

"Het was helaas zoeken naar een leuke voetbalwedstrijd dit weekeinde", begint Van Hanegem zijn column in het Algemeen Dagblad. "De topclubs speelden al doordeweeks. PSV verpulverde Heerenveen, dat is prima natuurlijk. Al kunnen ze zich bij Heerenveen wel afvragen of het normaal is om zo weggespeeld te worden. Het is verdorie profvoetbal, maar ze doen maar wat."

Van Hanegem heeft dus niet specifiek genoten van de speelronde, maar wel van één bepaalde speler. "Alleen die Koki Saito, die kan met twee vingers in zijn neus in de top van Nederland mee. Vrijwel alles wat hij doet, levert gevaar op voor Sparta. In Nederland dan hè. De echte top is andere koek."

'De Kromme' zag echter ook hoe Borussia Dortmund verder bekerde in de Champions League. "Toen PSV tegen Borussia Dortmund speelde, vond ik die Duitsers echt weinig voorstellen. Maar hoe ze tegen Atlético Madrid speelden, dat was heel mooi. Ze bleven maar gaan. PSV had ze echt kunnen uitschakelen, maar nu ogen ze ijzersterk", aldus Van Hanegem.

Lees meer:
0 reacties