Willem van Hanegem over PSV'er: "Hij speelde helemaal niet goed"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Orange Pictures

Willem van Hanegem verwacht niet dat PSV in de war zal raken van de eerste nederlaag van het seizoen. Het icoon van het Nederlandse voetbal denkt nog altijd dat de Eindhovenaren aan het einde van de rit met de kampioenschaal staan.

"PSV verloor van NEC, dat best een leuke ploeg heeft en het Feyenoord ook moeilijk kan maken in de finale", begint Van Hanegem zijn column in het Algemeen Dagblad. "Maar dat het dan meteen weer over een nieuwe titelstrijd gaat, is natuurlijk zwaar overdreven. PSV heeft een makkelijk programma en staat nog steeds een straatlengte voor."

"Die ploeg zal met die spelers toch niet zo in de war raken van een verlies in Nijmegen dat ze in de laatste zeven wedstrijden nog zeven punten verspelen?", gaat de voormalig international verder. "Dat trainer Peter Bosz zei dat ze geen kampioen worden als ze zo blijven spelen, dat snap ik vanuit zijn positie geredeneerd ook wel. Je probeert in de laatste weken toch iedereen weer op scherp te zetten, misschien is er hier en daar toch wat gemakzucht in geslopen."

"Dat kan hoor. Ik bedoel: Joey Veerman vond zichzelf tegen Duitsland ook zo goed spelen, dat hij de voorspelling dat hij mee zou gaan naar het EK wel aandurfde. Hij scoorde in Frankfurt, maar hij speelde natuurlijk helemaal niet goed", aldus Van Hanegem.

Lees meer:
0 reacties