Willem van Hanegem: "En met hem heeft PSV een matige speler"

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © Orange Pictures

Willem van Hanegem zag PSV zondagmiddag kampioen van de Eredivisie worden en vindt de titel ook terecht. Het icoon van Feyenoord zag één speler van de Eindhovenaren dit seizoen het meest uitblinken.

"Natuurlijk is PSV de terechte kampioen. Ze hebben het hele seizoen bovenaan gestaan en het gat met de concurrentie is fors", begint Van Hanegem zijn column in het Algemeen Dagblad. "Waar ze vooral in uitblonken, was de agressieve manier van een wedstrijd beginnen. Hoe vaak was PSV dit seizoen al niet klaar met de tegenstander, terwijl het nog niet eens rust was?"

"De beste speler is voor mij Jerdy Schouten", gaat 'de Kromme' verder. "Hij kon de opbouw vormgeven door in de laatste linie te gaan spelen als dat nodig was. En hij kon op het middenveld spelen. Het is niet zo spectaculair wat hij doorgaans laat zien, maar er gaat weinig mis."

"En met André Ramalho heeft PSV een matige speler. Ik weet dat mensen hem opeens toch goed vinden, maar dat zie je vaak bij clubs die iets winnen. Dan krijgen ze vaak een nieuw contract en zit je er aan vast. Feyenoord had dat met Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin na de titel in 2017", aldus Van Hanegem.

Lees meer:
0 reacties