Bouma: "Ik had bij de selectie van het WK in 2010 kunnen zitten"

Wilfred Bouma denkt dat hij bij het Nederlands elftal van 2010 had gezeten als hij niet geblesseerd was geraakt. Dat vertelt hij in gesprek met FC Update.

De voormalig profvoetballer geeft aan dat hij een topseizoen had gedraaid in de Premier League. “Ik was op en top fit. Wij kwamen 2 juli thuis en 8 juli hadden we onze eerste Intertoto-wedstrijd of zoiets. Ik heb bijna geen vakantie gehad. Dat nam ik mezelf eigenlijk kwalijk. Je hebt in zo’n periode eigenlijk drie of vier weken nodig. Heb ik niet gedaan want ik wilde meteen weer beschikbaar zijn voor Aston Villa.”

Bouma weet ook nog precies de datum dat het noodlot toesloeg. “In de tweede Intertoto-wedstrijd op 26 juli ging het mis. Ik brak en scheurde alles af in mijn rechterenkel. Op dat moment dacht ik: dit is einde carrière en ging er van alles door mijn hoofd. Ik heb uiteindelijk twee jaar moeten revalideren.

Ook geeft Bouma aan hoe het toen ging ten opzichte van Oranje. “Met Bert van Marwijk is er een andere bondscoach gekomen. We hebben twee jaar contact gehouden en het duurde te lang voordat ik fit was. Ik was fit toen het Nederlands elftal begon met de voorbereiding. Ik had voor Aston Villa echter geen officiële wedstrijden meer gespeeld. Dan kan je het niet maken om mij die voorbereiding mee te laten doen. Wel was ik ervan overtuigd dat ik in die selectie had kunnen zitten.”

Lees meer:
0 reacties