Wilfred Bouma enthousiast over oud-PSV'er: "Dat is zó'n kolos"

Wilfred Bouma groeide bij PSV uit tot een sterke verdediger en dwong zelfs een transfer naar de Premier League af. De Helmonder speelde zelfs 37 interlands voor Oranje en speelde in het Nederlands elftal samen met de nodige wereldsterren.

"De beste met wie ik in Oranje heb samengespeeld? Dan doe ik er te veel tekort, dat weet ik nu al", reageert Bouma in een video-item van FC Update. "Maar als ik kijk hoe Wesley Sneijder is gekomen, het niveau dat hij op een gegeven moment aantikte… En dan kijk ik terug, ook naar trainingen. Als je dan daar stond en de jongens begonnen te tikken, dan was dat een genot om naar te kijken."

"Dan had je een Robben, Van Persie, Sneijder, Van der Vaart, dat was een periode", vervolgt de voormalig PSV'er. "Maar daarvoor had je Clarence Seedorf, Phillip Cocu, Frank de Boer, Ronald de Boer. Als die begonnen te tikken… Toen wist ik dat als ik daarin meewilde, ik naar een ander niveau moest groeien. Op een gegeven moment kun je daar wel in mee, dus is wel mooi om te zien."

"Ik heb ook naast Jaap Stam gestaan, dat is zo’n kolos die me veel heeft geleerd, ook op mentaal gebied", aldus Bouma, die ook twee oud-bondscoaches benoemt. "Ik heb twee bondscoaches gehad als clubtrainer, Bert van Marwijk en Dick Advocaat. Aan die twee heb ik het meeste gehad. Zij kunnen je ook op het menselijke aspect raken. Sommige spelers hebben dat meer nodig dan tactisch of technisch. Zij hebben mij tijdens mijn carrière weten te raken."

Lees meer:
0 reacties