Wijnaldum gekraakt: "Hij is een senior geworden, een ouwe lul"

Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Stefan de Vrij en Frenkie de Jong
Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Stefan de Vrij en Frenkie de Jong Foto: © Pro Shots

Georginio Wijnaldum zit bij de voorselectie van het Nederlands elftal. De oud-speler van Feyenoord en PSV is momenteel actief bij Al Ettifaq, in Saoedi-Arabië. Columnist Hugo Borst is niet te spreken over de keuze van bondscoach Ronald Koeman om de 33-jarige middenvelder weer op te roepen.

In zijn column in het Algemeen Dagblad noemt Borst Wijnaldum 'een uitgerangeerde' voetballer. "Gini is wellicht pas 33 jaar, maar vanwege zijn overbetaalde verblijf in een autocratisch bejaardenhuis, een oord waar rollatorvoetbal wordt gespeeld en waar je trouwens verplicht bent stenigingen en anderen doodvonnissen te liken (elk duimpje een ton) en de andere kant op te kijken als er arbeidsmigranten worden uitgebuit, is hij een senior geworden. Een ouwe lul dus. Zo iemand moet de bondscoach helemaal niet willen oproepen."

Borst is ook niet te spreken over Jordan Henderson, de middenvelder van Ajax. "Henderson kwam ooit op voor de rechten van homoseksuelen. En uitgerekend in een land waar alleen heteroseksualiteit is toegestaan gaat hij voetballen."

"Verraad. Terwijl hij op het middelveld de bal passt op Wijnaldum worden er in Saoedi-Arabië homo's vanwege hun andere seksuele voorkeur veroordeeld en gevangen gezet. Dan ben je, als aanvankelijk voorvechter van de LHBTIQ-gemeenschap, een hypocriet. En iedereen die nu een Ajax-shirtje draagt van Henderson is dat ook."

Lees meer:
0 reacties