Wijnaldum blikt terug: "Toen was de blik van buitenaf negatief"

Georginio Wijnaldum
Georginio Wijnaldum Foto: © Pro Shots

Georginio Wijnaldum scoorde niet bij iedereen punten toen hij bekendmaakte dat hij naar Al-Ettifaq vertrok. Ondanks de iets minder bekende competitie, mocht de oud-PSV'er zich bij Ronald Koeman melden voor het Nederlands Elftal.

Over zijn fitheid zegt Wijnaldum tegenover Algemeen Dagblad het volgende. "Ik ben in elk geval fit. Ik merkte, toen ik aansloot bij Oranje, dat ik het hogere tempo snel weer oppakte. Nee, ik ben niet ‘Liverpool-fit’ als je het echt wilt vergelijken. Dat is anders. In mijn laatste seizoen speelde ik daar 69 wedstrijden. Maar dan ben je in juni niet zo fris meer. Dat is nu anders. Ik ben fris. Als voetballer wil je altijd laten zien hoe goed je nog bent. Dat doe ik niet speciaal voor bondscoach Ronald Koeman, die mij weer bij de selectie heeft gehaald. En al helemaal niet om mensen hun ongelijk aan te tonen. Het is gewoon fijn om hier te zijn."

Hij is ook trots op zijn teamgenoten bij het Nederlands Elftal. "Ik vind dit Oranje echt één team. Ja, meer nog dan vroeger. Soms misschien wel iets té. Snap je dat? Er waren momenten dat we te vriendelijk voor elkaar waren. Dat komt, denk ik, door de periode dat Oranje zich niet voor toernooien kwalificeerde. Toen was de blik op Oranje van buitenaf negatief en dan ben je als spelersgroep geneigd om elkaar te gaan beschermen, een soort schild te vormen voor elkaar. Nu denk ik: dat was soms wel iets te veel het geval. Dat moest anders en dat ís nu anders."

Lees meer:
0 reacties