Wijffels ziet verschil: "Die intensiteit is er in Nederland niet"

Maarten Wijffels
Maarten Wijffels Foto: © Pro Shots

In de AD Voetbalpodcast wordt een duidelijk verschil tussen het voetbal in Nederland en dat in het buitenland blootgesteld. Maarten Wijffels vindt dat de weerstand in het buitenland een stuk hoger ligt dan die in Nederland. 

"PSV doet al 20 jaar mee aan een UEFA-onderzoek", vertelt Wijffels. "Dan kijken ze ook naar hoe vaak je traint en naar hoe er wordt getraind. Dat verschilt niet met het buitenland. Maar wat er wel verschilt is de intensiteit, die is moeilijk na te bootsen in Nederland."

"Martin Reijnders vertelde in trainingen ook altijd tegen Tijani en zijn jongste zoon zei dat ze moesten gaan voor 100%", haakt Etienne Verhoef in. "Het wil wel eens gebeuren dat de oudere spelers denken dat ze het wel op 80% kunnen doen. Maar als zij dat doen, denken de jongere spelers dat ze dat ook kunnen doen."

Ook sprak Maarten Wijffels met Peter Bosz, die vertelde dat het fenomeen 'opstarttrainingen' in Duitsland niet bestaat. "Als ze een dag vrij zijn geweest, gaan de spelers in Duitsland de volgende dag meteen vol gas."

Lees meer:
0 reacties