Wijffels voorspelt: "Ik geef Van Nistelrooy een goede kans als coach"

Ruud van Nistelrooij bij ESPN
Ruud van Nistelrooij bij ESPN Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooy wil in de toekomst hoofdtrainer van PSV worden. Maarten Wijffels heeft het in zijn column over de slagingskansen van Van Nistelrooy als trainer. De voetbalverslaggever ziet dat voormalig (schaduw)-spitsen van Oranje Marco van Basten, Ruud Gullit, Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert het niet gered hebben als trainer.

"Zullen we ergens rond 2027 zeggen dat Ruud van Nistelrooy het wél heeft gered als coach?", zo schrijft Wijffels in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Een halfjaar werkt hij nu bij Jong PSV. In de eerste divisie. Hij bouwt bewust een zo breed mogelijk fundament."

Wijffels vervolgt: "Van Basten begon ooit ook bij Jong Ajax, maar werd al na één jaar bondscoach. Johan Cruijff pushte dat en hij stemde in. Gullit was bij Feyenoord goed als hij met de toppers Kuyt en Kalou individueel op afwerken trainde. Maar hij had geen idee wat-ie aan moest met de categorie Pascal Bosschaart.

"Van Nistelrooy heeft nog een pré: hij voelt dat de brede blik van een trainer heel natuurlijk past bij zijn karakter. Veel beter dan de nauwe blik die zijn modus was om te overleven als spits bij Manchester United en Real Madrid. Redt deze spits het dan wél als trainer? Het is nog vroeg, maar ik geef het een goede kans", aldus Wijffels.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand