Wijffels mist PSV'er: "Jammer dat zijn interlandcarrière zo kort was"

Maarten Wijffels
Maarten Wijffels Foto: © Pro Shots

Oranje won zondagavond met 1-2 bij Ierland, maar speelde verre van overtuigend. Volgens Maarten Wijffels lukt het de nationale ploeg al jaren niet om een geschikte speler naast Frenkie de Jong te vinden.

Tegen Griekenland kreeg Marten de Roon weer de kans en zondagavond mocht Mats Wieffer beginnen. De opbouw ging tegen de Ieren niet soepel. "Het legde tegelijkertijd ook nog iets anders bloot. Dat bij Oranje nog stééds alles moet lopen via Frenkie de Jong", schrijft Wijffels in het Algemeen Dagblad.

De Roon, die vaak afgeschreven is, stond tegen Griekenland ineens weer aan de basis. Typerend, volgens Wijffels. "Uiteindelijk komt elke coach vroeg of laat weer uit bij Marten de Roon. Dat is een compliment voor de golfbreker van Atalanta, maar om écht een stap verder te komen is een type-De Roon nodig met 15 procent extra kwaliteit."

Wieffer stelde op zijn beurt teleur tegen Ierland en kon een vroege wissel tegemoet zien. "Tot aan zijn terechte wissel in de pauze bracht Wieffer geen balans zónder bal voor het team en had hij geen meerwaarde mét", aldus de journalist. Invaller Tijjani Reijnders deed het volgens hem beter.

Ten slotte komt Wijffels met een opvallende naam. "Achteraf blijft het jammer dat de interlandcarrière van Davy Pröpper maar zo kort heeft geduurd. In de eerste periode van Koeman als bondscoach vulde hij De Jong een aantal keer prima aan", meent hij. "Hij was een middenvelder met én techniek én overzicht in de kleine ruimte én het loopvermogen om box-to-box te gaan."

Lees meer:
0 reacties