"Weet je wie de eerste was die na het overlijden van Willy belde?"

Willy van der Kuijlen
Willy van der Kuijlen Foto: © Pro Shots

In april overleed de grootste PSV'er aller tijden: Willy van der Kuijlen. Zijn familie blikt aan het einde van dit jaar nog eenmaal terug op zijn carrière en het afscheid, waar duidelijk werd hoe onwaarschijnlijk populair ‘Mister PSV’ nog was. "Ineens zie je in de krant of op televisie niks anders dan je eigen vader, terwijl je zelf aan het rouwen bent.”

Ook de band tussen Johan Cruijff en Van der Kuijlen kwam ter sprake tijdens het interview met het Eindhovens Dagblad. "Johan en Willy? Die verstonden elkaar altijd goed, in tegenstelling tot wat in de media werd beweerd”, zegt Nelly van der Kuijlen stellig. "Hij kwam hier niet voor niks met Wim Suurbier carnaval vieren en ook daarna bleven ze respect voor elkaar houden."

Met meerdere Ajacieden bleef de band altijd hecht. "Weet je wie de eerste was die na het overlijden van Willy belde? Sjaak Swart. Met zoveel warme woorden over hem en fijne verhalen. Dat is precies wat je steun geeft op zo’n moment."

Weet je wie de eerste was die na het overlijden van Willy belde? Sjaak Swart.

Nelly kijkt ook terug naar de uitvaart in het Philips Stadion. "Er mochten maar vijftig mensen komen, maar buiten stonden duizenden mensen, terwijl het nota bene coronatijd was.”

Zoon Mark vindt het nog altijd ongelooflijk. "Ik kan dit nog steeds moeilijk bevatten. Er stonden ook veel jongens van volgens mij 16 en 17 bij, om maar wat te noemen. Die hebben papa nooit zien voetballen, maar waarschijnlijk zijn verhaal van hun vaders of opa's gehoord. Ze applaudisseerden met respect en schreeuwden de naam van papa."

De uitvaart van Willy van der Kuijlen
De uitvaart van Willy van der Kuijlen

Tegenwoordig is de prijs voor de topscorer van de eredivisie vernoemd naar de goalgetter van PSV. Dochter Wendy was aangedaan door de woorden van Ruud van Nistelrooy, die vond dat een tribune in het Philips Stadion naar ‘Skiete Willy’ moet worden vernoemd. "Dat raakte me, omdat je zag dat het uit zijn hart kwam."

PSV kwam onlangs met een speciale kledinglijn ter nagedachtenis aan hét clubicoon. Een mooi boek met veel foto’s uit de hoogtijdagen van de grootste PSV’er ooit zou ook een enorme eer zijn, vinden zoon, dochter en hun moeder. Wendy: "Dat zou het toch al zo indrukwekkende afscheid voor ons nog indrukwekkender maken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 30 24 55
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand