"We zien keer op keer dat Weghorst een betere spits is dan Memphis"

Wout Weghorst tegen Engeland
Wout Weghorst tegen Engeland Foto: © Pro Shots

De Engelse analist Jamie Carragher vindt dat niet oud-PSV'er Memphis Depay, maar Wout Weghorst had moeten starten tegen Engeland. Bondscoach Ronald Koeman heeft daarmee fouten gemaakt. 

"Weghorst heeft een verschil gemaakt voor Nederland, zoals hij het hele toernooi heeft gedaan", aldus Carragher op X, voordat Ollie Watkins de 2-1 maakte voor Engeland. Weghorst mocht Donyell Malen vervangen. "Je ziet: met Weghorst in de ploeg is het gewoon veel beter", stelt Youri Mulder bij de VRT.

"Ik roep het al het hele toernooi, en tijdens het WK in Qatar ook: je moet wel je beste elf opstellen", weet hij. "Oranje had al veel langer moeten starten met Weghorst. Memphis Depay is leuk en aardig, het is sympathiek van Koeman dat hij daar zo lang aan vasthoudt, maar we zien keer op keer dat Weghorst een betere spits is."

Wesley Sonck is het daarmee eens.. "Hij houdt ballen vast, doet vervelend bij de tegenstander... In de tweede helft was het duidelijk dat Oranje met hem erbij veel balvaster was en meer rust aan de bal had. Ik volg volledig wat Youri zegt. Ik vind Memphis ook niet echt een diepe spits."

Lees meer:
0 reacties