"Waterreus zou hem tussen de doelpalen wegpesten, onzeker maken"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Ziggo Sport

Timon Wellenreuther heeft bij Feyenoord zijn kans dubbel en dwars gegrepen. De kans is groot dat Justin Bijlow wanneer hij weer fit is genoegen moet nemen met een rol op het tweede plan. In de Dick Voormekaar Podcast Extra bespreken Martijn Krabbendam, Sjoerd Keizer en Michel van Egmond over het lot van een tweede keeper. Hier komt ook oud-doelman van PSV Roland Waterreus ter sprake.

Hoe zou Waterreus als geboren tweede keeper met de situatie Wellenreuther omgaan? Van Egmond reageert direct: "Die zou hem tussen de doelpalen wegpesten, hem onzeker maken. Herr Wellenreuther staat daarboven, de helft verstaat ie niet. Maar dat doen keepers vaker. Op zich is dat een hele interessante dynamiek. Hoe keepers met elkaar omgaan. Concurrenten en toch ook weer tot elkaar veroordeeld. Ze moeten elkaar een beetje helpen op die training."

Ook zijn ze vaak anoniemer. Van Egmond: "Het speelt zich allemaal een beetje buiten het gezichtsveld om van de hoofdtrainer. Het is wel interessant. Maarja, Herr Wellenreuther laat zich niet zo snel gek maken, dat hebben we de afgelopen wedstrijden wel gezien. Het is ontzettend knap."

Lees meer:
0 reacties