Waterreus kritisch: "Hebben we veel verandering bij hem gezien?"

Joey Veerman
Joey Veerman Foto: © Pro Shots

PSV won met 5-2 van SC Cambuur, maar ondanks de ruime overwinning was Ronald Wattereus behoorlijk kritisch. In Xavi Simons zag hij het wel zitten, net zoals de potentie van Fabio Silva. Over Joey Veerman was hij minder te spreken, zo laat hij weten in Skiete Willy Podcast.

Waterreus, die de taken van Bjorn van der Doelen overnam, was wel te spreken over het spel van Xavi Simons. "Wat is PSV zonder Simons? Als ie niet speelt, speelt een ander. Dan winnen ze sommige wedstrijden ook wel. Maar het is gewoon een beetje mager. Buiten Xavi Simons... misschien Fabio Silva als ie echt zijn draai gaat vinden. Ik was wel blij hoe hij die penalty inschoot, daar zit wel overtuiging in. Daar hou ik wel van."

Gevraagd naar de belangrijke rol van Veerman zegt Waterreus: "Daar verbaas ik me toch ook wel een beetje over. Passjes als iemand de ruimte weet te vinden. Ik was uitgenodigd bij PSV - Sevilla en sprak een paar mensen die binnenkort selecties moeten gaan maken, die kijken daar wel iets anders naar."

Over het spel van Veerman is Waterreus dan ook helemaal niet positief, hij heeft er niet zo'n hoge pet van op als vele anderen: "Ik zie alleen alleen maar iemand die lekker een beetje voetbalt, een balletje dit, balletje dit, zusje zo, ditje dat. Als iemand anders iets fout doet dan zie ik hem zichzelf heel onmisbaar maken. Ik ben er wel over verbaasd dat ie zo'n prominente rol in het elftal vervult", besluit de oud-doelman van PSV.

Marco Timmer merkt hierna op dat Veerman al eens een tik over de vingers heeft gehad van de trainer. Hierop besluit Watterreus met de eveneens kritische woorden: "Maar hebben we daarna heel veel verandering gezien, ik niet."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand