Waterreus kritisch: "Hebben we veel verandering bij hem gezien?"

Joey Veerman
Joey Veerman Foto: © Pro Shots

PSV won met 5-2 van SC Cambuur, maar ondanks de ruime overwinning was Ronald Wattereus behoorlijk kritisch. In Xavi Simons zag hij het wel zitten, net zoals de potentie van Fabio Silva. Over Joey Veerman was hij minder te spreken, zo laat hij weten in Skiete Willy Podcast.

Waterreus, die de taken van Bjorn van der Doelen overnam, was wel te spreken over het spel van Xavi Simons. "Wat is PSV zonder Simons? Als ie niet speelt, speelt een ander. Dan winnen ze sommige wedstrijden ook wel. Maar het is gewoon een beetje mager. Buiten Xavi Simons... misschien Fabio Silva als ie echt zijn draai gaat vinden. Ik was wel blij hoe hij die penalty inschoot, daar zit wel overtuiging in. Daar hou ik wel van."

Gevraagd naar de belangrijke rol van Veerman zegt Waterreus: "Daar verbaas ik me toch ook wel een beetje over. Passjes als iemand de ruimte weet te vinden. Ik was uitgenodigd bij PSV - Sevilla en sprak een paar mensen die binnenkort selecties moeten gaan maken, die kijken daar wel iets anders naar."

Over het spel van Veerman is Waterreus dan ook helemaal niet positief, hij heeft er niet zo'n hoge pet van op als vele anderen: "Ik zie alleen alleen maar iemand die lekker een beetje voetbalt, een balletje dit, balletje dit, zusje zo, ditje dat. Als iemand anders iets fout doet dan zie ik hem zichzelf heel onmisbaar maken. Ik ben er wel over verbaasd dat ie zo'n prominente rol in het elftal vervult", besluit de oud-doelman van PSV.

Marco Timmer merkt hierna op dat Veerman al eens een tik over de vingers heeft gehad van de trainer. Hierop besluit Watterreus met de eveneens kritische woorden: "Maar hebben we daarna heel veel verandering gezien, ik niet."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
zo
5/05
PSV
12:15
Sparta Rotterdam
zo
12/05
Fortuna Sittard
14:30
PSV
zo
19/05
PSV
14:30
RKC Waalwijk
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 29 72 78
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 29 23 52
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand