Waterreus kritisch op PSV-top: "Zijn vertrek ook een kwestie van tijd"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Ronald Waterreus heeft met verbazing gereageerd op het vertrek van John de Jong bij PSV. De voormalig doelman van de Eindhovenaren denkt dat Marcel Brands zomaar eens de volgende vertrekkende bestuurder bij PSV kan zijn.

"Vermoedelijk met een vluchtig geschreven A4’tje van de perschef als leidraad, moest de algemeen directeur uitleggen wat goed beschouwd niet uit te leggen viel", begint Waterreus in De Limburger. "Dat hij afscheid had genomen van zijn technisch directeur, John de Jong. Een man van wie hij helemaal geen afscheid had willen nemen."

"Zwetend, zuchtend en steunend vertelde Brands, op papier toch de baas, dat hij van de RvC geen opdracht had gekregen om De Jong te ontslaan", gaat de oud-doelman verder. "John, zei hij, was uiteindelijk zélf opgestapt. U mag gerust weten dat ik bijna van mijn stoel viel van verbazing, zo fnuikend was het interview. In plaats van antwoorden te geven op het vertrek van De Jong, riep Brands alleen maar meer vragen op."

"Zijn lichaamstaal gaf, onbedoeld vermoedelijk, wél één heel duidelijk antwoord", vervolgt Waterreus. "Ofwel: dat Brands’ eigen vertrek bij PSV eveneens een kwestie van tijd is. Dat kan niet anders, nu de RvC op ramkoers is geslagen en hij impliciet in een onmogelijke positie is gedwongen. Want: hoe kun je als ‘baas’ nu nog met goed fatsoen zeggen dat je iets te vertellen hebt?"

"Ondubbelzinnig bewijst de PSV-RvC een gebrek aan inlevingsvermogen te hebben op het gebied van topsport. En dat bij de club die tot twee weken geleden juist nog zo geprezen werd om zijn stabiele beleid. Vriend en vijand waren het erover eens dat PSV onder De Jong als dé winnaar uit de transferperiode was gekomen. Vooral dat laatste is pijnlijk", aldus Waterreus.

Cody Gakpo juicht na zijn doelpunt tegen Polen

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

Interlands! Het Nederlands elftal speelt zondagavond de Nations League-wedstrijd tegen België. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Oranje. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand