Walter Benítez: "Dit moet het jaar van mijn landstitel worden"

Walter Benitez tegen Ajax
Walter Benitez tegen Ajax Foto: © Pro Shots

PSV-keeper Walter Benítez vindt dat PSV de koppositie niet meer uit handen mag geven. Ondanks de grote voorsprong van tien punten houdt de goalie nog een slag om de arm, dat vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

In gesprek met verslaggever Marco Timmer geeft de doelman aan dat hij veel mooie momenten heeft meegemaakt in zijn loopbaan, maar nog nooit werd hij landskampioen: “Dat is voor mij wel écht een ding. Ik merk sowieso dat de landstitel leeft bij PSV, bij iedereen binnen de club, bij de supporters, noem maar op. Het is alweer veel te lang geleden, maar persoonlijk voel ik die drive ook heel erg. Dit moet het jaar van mijn landstitel worden.”

PSV staat momenteel tien punten voor op nummer twee Feyenoord. De doelman geeft toe dat ze dat niet meer mogen weggeven maar houdt tegelijkertijd een slag om de arm en geeft aan dat het geen enkele zin heeft voor PSV om zich al rijk te rekenen: “We hebben dit gat bereikt door heel gefocust elke dag bezig te zijn, daar moeten we niet opeens van afwijken. Onze mentaliteit is onze kracht geworden, dat zie je in wedstrijden, maar is ontstaan op de trainingen. We moeten gewoon doorgaan en voor gemakzucht is geen plaats”, besluit de doelman.

Lees meer:
0 reacties