Walter Benítez: "Bij PSV ben ik een betere doelman geworden"

Walter Benitez
Walter Benitez Foto: © Pro Shots

Walter Benítez vindt dat hij bij PSV een betere keeper is geworden. Dat vertelt de doelman in gesprek met Voetbal International.

De doelman geeft toe dat er dit seizoen veel veranderd is, zoals dat er een nieuwe technische staf is gekomen. PSV staat momenteel op eenzame hoogte bovenaan de ranglijst van de Eredivisie. Ook de doelman geeft toe dat het seizoen uitstekend verloopt, maar dat het nog te vroeg is om de balans op te maken. “De landstitel is het doel en daar moet alles voor wijken. Elke dag opnieuw moeten we als groep hongerig zijn en daarom ben ik ook niet zo van te veel statistieken. Daar heb je niets aan als je uiteindelijk niet met de schaal staat. Daar draait het om, maar natuurlijk spelen overwinningen een bepalende rol voor de sfeer bij een club.”

Voor de goalie zelf zijn er ook nog wel wat veranderingen ten opzichte van zijn eerste jaar bij PSV. Dit zijn vooral positieve ontwikkelingen. “Alles is veel meer vertrouwd voor me. Ik was nieuw in Nederland, dan moet je altijd even wennen. Dat is nu anders, want ik heb veel meer mijn plek gevonden en voel me erg op mijn gemak. De omgeving bij PSV, maar ook de stadions in Nederland, de tegenstanders, mijn ploeggenoten, noem maar op. Dat voelt gewoon goed en ik denk dat dit zeker bijdraagt aan mijn prestaties dit seizoen.”

De Argentijnse doelman heeft dan ook het gevoel dat hij nu een betere keeper is dan hij was bij OGC Nice. Al geeft hij toe dat het ook te maken heeft met zijn teamgenoten. “We hebben nu een goed team, met veel kwaliteiten, en dat werkt ook door op een doelman. Wel vergt het een andere stijl van keepen, vooral de focus. We hebben soms wedstrijden waarin ik maar één of twee keer echt in actie moet komen. Dan moet je er wel staan, dat wordt ook van je verwacht,” aldus de Argentijn.

Lees meer:
0 reacties