Vrees voor Van Nistelrooij: "Of worden we komend jaar nog verrast?"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Maarten Wijffels vreest dat Ruud van Nistelrooij niet gaat slagen als trainer. Volgens de journalist van het Algemeen Dagblad volgt zijn carrière voorlopig een trend.

"Wat hebben Marco van Basten, Ruud Gullit, Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert gemeen? In de laatste 35 jaar waren ze allemaal een periode dé nummer 1 (schaduw)spits van Oranje en daarna werden ze trainer. Die tweede carrière voltrok zich volgens de klassieker van Co Adriaanse over paard en ruiter", schrijft Wijffels in zijn column.

"Wat bij Van Nistelrooij blijft hangen is dit: hij koos plotseling voor een grote sprong ineens, kwam terug op zijn eigen besluit om nog zeker een jaar Jong PSV te leiden. En raakte daarna verstrikt in een baan zo complex als die van coach bij een topclub."

Van Nistelrooij leek zijn carrière nog zo voorzichtig uit te stippelen. "Toch lijkt het erop dat wéér een oud-topspits van Oranje het niet redt als (top)trainer. Of worden we komend jaar nog verrast? Wat in 2024 zeker gebeurt: Robin van Persie ziet de trend ook. En denkt nog een keer extra na over zíjn aanpak van een tweede loopbaan.”

Lees meer:
0 reacties