Voormalig PSV'er onder de indruk: "Zo stabiel voor zijn leeftijd"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Ronald Waterreus keepte jarenlang in de vaderlandse Eredivisie en bereikte zelfs het Nederlands elftal. De analyticus is onder de indruk van de nieuwe keeper van Oranje, Bart Verbruggen.

In het programma Rondo ging Waterreus na het weekend in op de keuze voor Verbruggen, waardoor Justin Bijlow weinig kans maakt op speelminuten. "Ik heb niet de indruk dat er een echte keuze is geweest. Na de wedstrijd tegen Duitsland was het al definitief. Mark Flekken heeft daarna een uitstekende indruk gemaakt tegen Schotland. Koeman heeft twee keepers waar hij mee vooruit kan."

Waterreus ziet een voordeel voor Verbruggen. "Het grote voordeel van Verbruggen is dat hij negen jaar jonger is. Het is een jongen van 21. Het is heel uitzonderlijk om op dit niveau met zo'n jonge keeper te spelen. Hij is zo stabiel voor zijn leeftijd. Ik spreek hem wel eens, maar je hebt nooit de indruk dat je met iemand van 21 zit te praten. Het is echt een volwassen kerel. Als hij een goede wedstrijd speelt, is hij alweer bezig met de dingen die niet goed gingen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties