Voormalig PSV-speler zondebok: "Het is dom en dat weet hij zelf ook"

Nicolas Isimat-Mirin
Nicolas Isimat-Mirin Foto: © Orange Pictures

Zaterdag liep Vitesse opnieuw met lege handen weg in de Eredivisie. De Arnhemmers verloren hun voorsprong tegen Heracles Almelo (3-2) nadat voormalig PSV'er Nicolas Isimat-Mirin een rode kaart kreeg. Doelman Eloy Room en trainer Edward Sturing houden de Fransman verantwoordelijk voor de verliespartij.

"Ik denk dat er niks aan de hand was aan het begin van de wedstrijd. We begonnen goed en maken twee goede doelpunten. Maar die rode kaart was het kantelpunt", verzucht Room voor de camera van ESPN.

"Dat is niet wat we in deze fase nodig hebben. Hij weet ook dat-ie fout zit. Het helpt het team natuurlijk niet. Dan moeten anderen meer gas geven, maar dit was gewoon heel lastig. We hebben alles gegeven, maar het was na de rode kaart heel moeilijk."

Ook hoofdtrainer Edward Sturing zat er doorheen na afloop van de wedstrijd. "Na de rode kaart glipt de wedstrijd uit je handen. Hij doet het niet expres natuurlijk. Dit is heel zuur. Het is dom en dat weet hij zelf ook. Hij is schuldbewust en zit stuk in de kleedkamer. Dit gebeurt in het voetbal, maar als je kijkt naar onze situatie is dit wel heel zuur natuurlijk."

Het gat naar handhaving bedraagt al negen punten. "Dat is geen grap, omdat je ook pas twaalf punten hebt behaald dit seizoen. Dan weet je dat het een heel grote kloof is. Maar in eerste instantie moeten we kijken naar Volendam en RKC. Ook dat wordt een hele opgave, maar we zitten nog in de race en daar moeten we voor gaan", aldus Sturing.

Lees meer:
0 reacties