Voormalig Oranje-international wil Paauw en Nijland aftroeven

Jeanet van der Laan
Jeanet van der Laan Foto: © BSR Agency

Oud-voetbalster en oud-kamerlid Jeanet van der Laan van D66 heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de KNVB. Afgelopen zondag wierp voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland zich ook al op voor deze functie. Ook politiecommissaris Frank Paauw is een van de kandidaten.

Van der Laan speelde voor Nederland 29 interlands en zat tot december vorig jaar in de Tweede Kamer namens D66. Ze had de KNVB eerder ook al laten weten dat ze graag voorzitter wil worden. De voetbalbond zei tegen haar dat ze alleen Paauw wilde voordragen als voorzitter aan de leden die mogen kiezen.

Via een omweg hoopt Van der Laan zich alsnog te presenteren. "Je kan ook buiten de voordracht van de KNVB een kandidatuur stellen." Dan moet je vooraf tien handtekeningen van die vertegenwoordigers verzamelen. Nu ook Nijland zich kandidaat heeft gesteld is het speelveld veranderd en ik denk dat het goed is als ik me daarnaast positioneer", vertelt ze bij Bij NOS Langs de Lijn en Omstreken van NPO Radio 1.

Er was vanuit supportersgroepen veel kritiek op de kandidatuur van Paauw. Toch lijkt de kans groot dat hij de nieuwe KNVB-voorzitter wordt. Toch schat Van der Laan haar kansen hoog in. "Het spel is nog niet gespeeld. Ik heb al een aantal handtekeningen binnen. Ik denk dat ik een geschikte kandidaat ben: ik heb topsportervaring en heb ook veel politieke en bestuurlijke ervaring. Dat is belangrijk voor deze baan."

De KNVB is heeft per 1 juni een nieuwe bondsvoorzitter nodig. Dan stopt Just Spee met het vervullen van deze functie vanwege gezondheidsredenen. Op 27 mei wordt tijdens de buitengewone bondsvergadering gestemd voor een nieuwe voorzitter.

Ook Leonne Stentler van de NOS liet weten voorstander te zijn van de kandidatuur van Van der Laan.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand